Viedā loģistikas sistēma 21.03.2024
3

Kā uzlabot piegādes efektivitāti loģistikā: ietaupi laiku un garantē kvalitāti

Kā "Transport Orders" (Pārvadājumu pasūtījumu) lietojumprogramma atvieglo BLM Trucking darbu

Jan Bokoc BLM Trucking

“Pēc dabas esmu slinks un cenšos visu padarīt priekš sevis pēc iespējas vieglāku. Tāpēc es strādāju ļoti efektīvi,” saka BLM Trucking rīkotājdirektors Jans Bokočs (Jan Bokoč). Tas, ka viņš spēj koncentrēties uz to, kā uzlabot piegādes efektivitāti loģistikā, nevis ļaut savam slinkumam nostāties ceļā, ir apliecinājums viņa dibinātajam un jau 16 gadus vadītajam plaukstošajam uzņēmumam.

 

Par BLM Trucking s.r.o.

Čehijas uzņēmums BLM Trucking tika dibināts 2005. gada jūlijā kā pārvadājumu uzņēmums klientiem Dānijā. 2010. gadā tas uzsāka ekskluzīvu sadarbību ar starptautisko Dānijas kompāniju “CONTINO TRANSPORT A/S”. Šodien BLM Trucking uzņēmumā ir 60 darbinieki un 44 traktortehnikas vienības ar brezenta pārsega piekabēm. Uzņēmums nespecializējas konkrētu preču pārvadāšanā. Tā kravas automašīnas atrodas uz ceļiem visā Rietumeiropā, bet galvenokārt Vācijā un Dānijā.

Sadarbības aizsākumi ar TIMOCOM

“Daudzus gadus mēs bijām tikai pārvadājumu uzņēmums. Tomēr, pateicoties TIMOCOM, mēs jau kopš 2018. gada apkalpojam arī Čehijas klientus un optimāli izmantojam savus transportlīdzekļus. Šodien brīvās tirdzniecības braucieni veido 10% no mūsu apgrozījuma. Tāpat kā mūsu vecākuzņēmums CONTINO TRANSPORT, mēs izmantojam TIMOCOM Marketplace, lai pilnībā izmantotu mūsu kravas transporta kapacitāti,” skaidro Jans Bokočs.

Kravu pārvaldība – pārvadājumu pasūtījumu veikšana un pieņemšana

“Kamēr mēs strādājām tikai ar CONTINO TRANSPORT, mums nevajadzēja izsniegt pasūtījumus. Mums bija sava iekšējā saziņas sistēma, norēķini bija vienkārši, un mēs iztikām ar koplietojamām Excel izklājlapām. Kad sākām meklēt veidu, kā patstāvīgi izmantot savas kravas automašīnas, savu pirmo pasūtījumu saņēmu no kāda Vācijas klienta, izmantojot TIMOCOM kravas pārvadājumu tīklu,” atceras Bokočs. “Tas bija ātri, ērti un viegli. Sapratu, ka mums nav vajadzīga arī dārga līgumu apstrādes sistēma, ņemot vērā, ka mūsu grāmatvedības programma nepiedāvā piemērotu formātu nepieciešamās informācijas ievadīšanai transporta pasūtījumiem.”

Vienkārša pasūtījumu pieņemšana pārvadājumu pasūtījumu pārvaldības sistēmā

“Es vienmēr vispirms izveidoju pārvadājuma piedāvājumu, bet pēc tam – pārvadājuma pasūtījumu. Jums tikai jāievada lietotāja ID, un tiek ievietoti visi nepieciešamie dati. Tā kā visas lietojumprogrammas ir cieši integrētas, es ietaupu daudz laika, un tie paši dati nav jāievada vairākas reizes. Kopēšanas, veidņu izveides un inteliģentas aizpildīšanas opcijas nozīmē, ka visus pasūtījuma datus var ievadīt jebkurā laikā. Pasūtījumi nepazūd starp citiem e-pasta ziņojumiem un nevar nonākt surogātpasta mapē. Es varu tos pārvaldīt centralizēti "Transport Orders" lietojumprogrammā.”

“Vēl viena noderīga īpašība ir tā, ka, kad vēlos sazināties ar klientu, ar kuru strādāju pirms pusgada, un saprotu, ka viņš vairs nav TIMOCOM tīklā, bieži uzzinu, ka viņam ir slikta maksājumu vēsture un viņš tika izslēgts. Manā iekšējā sistēmā nav garantēta informācija par maksātnespēju, īpaši, ja tā attiecas uz ārvalstu uzņēmumiem. TIMOCOM man aiztaupa daudz nevajadzīgu raižu un finansiālu zaudējumu,” uzsver Bokočs.

"Transport Orders" lietojumprogramma nodrošina vēl efektīvāku loģistikas plānošanu: “Bez apstiprinājuma, ka pasūtījums ir pieņemts, es negribu to piedāvāt citam piegādātājam. Pasūtījuma izpilde laikā ir būtiska klientu apmierinātībai. Tāpēc iespēja uzzināt pasūtījuma statusu man ir liels ieguvums.”

Valodas barjeras vairs nepastāv

Marketplace lietojumprogramma parāda pasūtījumus valodā, ko lietotājs ir saglabājis savos iestatījumos. To novērtē arī Jans Bokočs: “Pasūtījuma automātiska nosūtīšana biznesa partnera valodā ir likvidējusi visas valodas barjeras. Man nav nekādu šaubu par pasūtījuma nosūtīšanu pārvadātājam Bulgārijā. Es zinu, ka pārvadātājs to saņems kirilicā, un man nebūs jānodarbojas ar tulkošanu un jāsedz papildu izmaksas. Tas procesu padara daudz vienkāršāku.”

Kāpēc izvēlēties TIMOCOM Marketplace?

Meklējot kravu biržu, Eiropā ir plašs piedāvājums, kas pamazām attīstās par sarežģītām sistēmām dažādu loģistikas procesu pārvaldībai. Uzņēmums BLM Trucking ir izvēlējies TIMOCOM tīklu. “30 gadu laikā transporta nozarē esmu daudz pieredzējis un patiesi varu teikt, ka zinu, kā nonākt līdz rezultātam. Kravu autopārvadājumu tirgus ir lielisks instruments, kas atbilst mūsdienu prasībām, un TIMOCOM mums ir uzticams partneris. 

Stingrā jauno lietotāju reģistrācijas sistēma dod mums pārliecību, ka mūsu bizness ir drošībā. Datu kvalitātes nodrošināšana atbilst arī mūsu pašu drošības standartiem. Ja vēlaties zināt, kā uzlabot piegādes efektivitāti loģistikā, varu ieteikt "Transport Orders" lietojumprogrammu. Tā ir lieliska izvēle visiem klientiem, ražošanas uzņēmumiem un pārvadātājiem, kuriem nav savas loģistikas sistēmas,” secina Jans Bokočs.

 

Uz sākumu