29.02.2024

Vienkārša plānu maiņa, pateicoties dinamiskajiem Krämer Bau GmbH loģistikas procesiem

“Reizēm brīnos, kā mēs agrāk spējām strādāt!”

Nav-Klienta atsauces-Emuars-Veiksmes-stasts - KRÄMER - 900x600px_Blog_Web

Par Krämer Bau GmbH

Krämer Bau GmbH piedāvā visu pakalpojumu klāstu attiecībā uz inženierbūvniecības un nojaukšanas darbiem. Papildus pieredzei zemes darbu, kabeļu būvniecības, kanalizācijas būvniecības, ceļu būvniecības un industriālās būvniecības jomā Krämer Bau specializējas ēku kompleksu un vēja turbīnu sistemātiskā demontāžā. Ar vairāk nekā 120 darbiniekiem šis ģimenes uzņēmums no Eifelas reģiona strādā pie daudziem savu klientu projektiem visā Vācijā.

Būvlaukuma darbu nepārtrauktība: loģistikai nepieciešama elastība

“Plāna maiņa!” Īpaši loģistikā, kur katram zobratam precīzi jādarbojas kopā ar pārējiem, šie vārdi noteikti rada tirpas ikvienam atbildīgajam – īpaši tad, ja laika ir maz. Bernds Rēls (Bernd Rehles), industriālās ekonomikas speciālists, kura pārziņā ir tehniskie iepirkumi, atbild par loģistikas procesiem uzņēmumā Krämer Bau GmbH un lieliski izprot loģistikas procesu straujo tempu. “Vienmēr rodas jauni izaicinājumi,” viņš saka par loģistiku, kas 32 darba gadu laikā kļuvusi par viņa galveno atbildības jomu.

Piegāžu nodrošināšana būvlaukumā ir īpaši strauja joma. Kā uzņēmumam, kas nodarbojas ar būvniecību un nojaukšanu, Krämer Bau GmbH ir jāievēro stingri grafiki. Caurulēm, konteineru sistēmām, būvlaukuma žogiem un 40 tonnu ekskavatoriem – tam visam jābūt uz vietas laikā, lai būvlaukumā nesāktos dīkstāve. Problēmas rada ir arī uzglabāšana, jo būvlaukumos parasti ir ierobežota platība, kas nozīmē, ka ir nepieciešama tūlītēja aizvešana. Neparedzēti notikumi, piemēram, laikapstākļi, piegādes grūtības, satiksmes problēmas vai nepieciešamība pēc atļaujām, rezultējas ar plānu maiņu.

Bernds Rēls norāda: “Būvlaukumos pēkšņas izmaiņas ir ikdienišķa lieta.  Instrumenti un mašīnas var būt jāpiegādā vai jāaizved, vai arī nepieciešams piegādāt vienu vai divas Eiro paletes ar nožogojumu kordonam nojaukšanas vietā, un tas viss jāpaveic dienas laikā.” 

Krämer Bau GmbH saskaras ar vēl vienu izaicinājumu, bet šoreiz pozitīvu: uzņēmums ir piedzīvojis ievērojamu izaugsmi pēdējo gadu laikā. Vēja turbīnu parka atjaunošanas biznesa segments ir attīstījies un paplašinājies visā Vācijā. Bernda Rēla kolēģi ir atbildīgi par transporta infrastruktūras nodrošināšanu un nojaukšanas darbiem to projektu ietvaros, kuros vecās vēja turbīnas tiek aizstātas ar mūsdienīgām. Arvien vairāk braucienu ārpus reģiona noveda līdz tam, ka uzņēmuma flote sasniedza savus limitus un būtiski pieauga ārējiem pārvadājumiem nepieciešamais laiks.

Laika gaitā kļuva arvien grūtāk visus pārvadājumus veikt ar paša uzņēmuma autoparku un arī tuvējie transportēšanas partneri vairs nenodrošināja vajadzības.

Reaģēšana uz dinamisko loģistikas tempu ar elastīgiem procesiem

Jau gadu Krämer Bau GmbH grūtības ātri pieejamu transportēšanas partneru meklēšanā ir pagātne. Tas liek Berndam Rēlam brīnīties: “Reizēm brīnos, kā mēs agrāk spējām strādāt!” Kopš 2023. gada februāra viņš loģistikas problēmu risināšanai izmanto TIMOCOM Marketplace. 

TIMOCOM ir kļuvis par neatņemamu viņa ikdienas darba sastāvdaļu. Demolēšanas transportlīdzekļu, barjeru, žogu un cauruļu transportēšana – viss tiek nodrošināts ar kravas un transporta biržas starpniecību tirgus platformā. Augsto prasību dēļ tirgus platformai nav piemēroti tikai specializētie lielas noslodzes pārvadājumi, transportējot būvlaukuma mašīnas, kuru svars pārsniedz 40 tonnas. 

Viņš labprāt dalās ar savu pieredzi kravas auto vadītāja amatā, lai atbalstītu savus apakšuzņēmējus: “Dažus būvlaukumus, kas atrodas ārpus ierastajiem maršrutiem, nav viegli atrast. Es iepriekš izpētu apstākļus un koordinātes, lai nodrošinātu, ka transportēšana norit raiti un vadītājs ar visu tiks galā.”

“Pirmoreiz, kad izmantoju TIMOCOM, lai atrastu transportēšanas uzņēmumu darbam, stundas laikā veicu 100 zvanus un nosūtīju 70 e-pasta vēstules – biju pārsteigts, cik ātri tas darbojas,” stāsta Bernds Rēls. Tagad viņš dod priekšroku digitālajai komunikācijai: “Tas uztur manu darba kārtību, un es ar to ļoti labi tieku galā.”

Elastīgi loģistikas procesi ietaupa gan laiku, gan naudu.

Kopumā Bernds Rēls TIMOCOM Marketplace uzskata par atbildi dinamiskajiem būvniecības biznesa izaicinājumiem. Uzņēmums veiksmīgi ir ticis galā ar izaicinājumiem un kļuvis dinamiskāks. “Izmaksu ietaupījums, laika ietaupījums un stabilais transporta tīkls” viņa skatījumā ir svarīgākās priekšrocības. Viņam loģistika nav laimes spēle, jo “ja rīkojaties atbildīgi, tad varat tikai iegūt!”

Jūs varētu interesēt arī šādas tēmas:

Lejupielādēt preses relīzi

Benedikt Stasch

Marketing Campaign Manager

Uz sākumu