19.09.2016

Loģistika pārmaiņu priekšā

TimoCom un mākoņpakalpojumu sniedzējs CenterDevice par digitalizāciju

(2)

Digitālā transformācija, šķiet, nav apturama, bet ko tā faktiski nozīmē uzņēmumiem, un kādas iespējas un riski to pavada? TimoCom pārstāvniecības vadītājs Marcels Frings (Marcel Frings)un mākoņpakalpojumu sniedzēja CenterDevice pārstāvis Marcels Milbrandts (Marcel Milbrandt) šo tēmu skaidro kopīgi.

TimoCom: Daudziem digitalizācija joprojām šķiet netverama tēma. Kā Jūs skaidrotu, kas ir digitalizācija?

CenterDevice: Digitalizācija vienā vārdā nav izskaidrojama. Digitalizācija, kuru mēs piedzīvojam, ir vairāk nekā tikai papīra dokumentu pārvēršana digitālā (PDF vai attēla) formātā. Digitālā transformācija nav tikai tehnoloģisks progress – digitalizācija maina praktiski visus sabiedrības aspektus un arī ekonomiku. Piemēram, digitalizācija ir tīklošana, iepirkšanās tiešsaistē vai pastāvīga pieejamība privātajā dzīvē.

TimoCom: Kādu labumu tieši mazie un vidējie uzņēmumi var gūt no digitalizācijas?

CenterDevice: Daudzi uzņēmumi savos procesos izmanto papīru, kas arī savā veidā ir lietderīgi. Taču kādēļ šeit nekas nemainās? Tas lielā mērā ir tādēļ, ka termins "digitalizācija" drīzāk saistās ar nepārliecinātību un bailēm no visa jaunā. Jauno procesu uzdevums ir nevis sarežģīt, bet gan vienkāršot un atvieglot darbu. Šodien no tās nav jābaidās.

TimoCom: Vienā no savā blogā publicētajiem tekstiem Jūs sakāt, ka vairs nesūtat e-pasta pielikumus. Kāpēc nē?

CenterDevice: Tam ir daudz iemeslu. Piemēram, e-pasta sūtījumu lieluma ierobežojumi. Pat tad, ja e-pasta vēstuli izdodas nosūtīt, adresāts to, iespējams, nevar saņemt. Taču būtiskākais kritērijs ir drošība. E-pasta sūtījumi tiek pārsūtīti nešifrētā veidā. Es nezinu, vai e-pasta sūtījums pa ceļam netiek pārtverts, izlasīts vai – sliktākajā gadījumā – pat izmainīts! Uzņēmumam failu apmaiņā ir jāuzticas drošam un vienkāršam risinājumam.

TimoCom: Runājot par datu aizsardzību. Protams, ka nevienam negribas raizēties par savu datu un dokumentu drošību. Kādi noteikumi uz šo ir spēkā Vācijā?

CenterDevice: Vācijas datu aizsardzības likums ir viens no stingrākajiem Eiropā. Personas datiem ir noteikta īpaša aizsardzība. Ja jūs uzņēmējdarbībā dokumentu apmaiņai lietojat mākoņkrātuvi, gandrīz vienmēr notiek Vācijas Federālā datu aizsardzības likuma (BDSG) 11. pantā noteiktā datu apstrāde saskaņā ar līgumu. Šī iemesla dēļ mākoņpakalpojumu sniedzējam ar saviem klientiem ir jāslēdz līgums par datu apstrādi.

TimoCom: Kāda ir drošības situācija jūsu uzņēmumā, un ar ko CenterDevice atšķiras no citiem mākoņpakalpojumu sniedzējiem?

CenterDevice: Mūsu uzņēmums atšķiras ar uzticamu mūsu klientu dokumentu un datu apstrādi. Mēs šeit lietojam īpašu šifrēšanas arhitektūru. CenterDevice datoru centri atrodas tikai Vācijā, kas nozīmē, ka tiek ievēroti stingrie Vācijas noteikumi par datu aizsardzību. Tā ir mūsu stratēģiskā pieeja, un tāda tā paliks arī turpmāk. Mēs esam viens no pirmajiem uzņēmumiem paredzētu mākoņpakalpojumu sniedzējiem, un Vācijas Federālais Informācijas drošības tehnoloģiju birojs (BSI) pašlaik veic CenterDevice sertifikāciju, kuru ir plānots pabeigt šogad.

TimoCom: Kāds ir Jūsu nākotnes redzējums digitalizācijas ziņā?

CenterDevice: Runājot par digitalizāciju, atpakaļceļa nav -  mēs esam pusceļā. Mēs iesakām katram uzņēmumam uztvert digitalizāciju bez aizspriedumiem, būt pastāvīgi atvērtiem jaunām idejām un uzskatīt to par iespēju, jo "Tas, kurš neiet līdzi laikam, atpaliek."


Vairāk informācijas par TimoCom –vietnē www.timocom.lv

Lejupielādēt preses relīzi
Uz sākumu