21.02.2017

Jaunums: TimoCom TruckBan

Eiropas lielākā pārvadātāju platforma piedāvā bezmaksas portālu ar informāciju par kravas automašīnu vadīšanas aizliegumiem

(1)

Erkrata, Vācija, 22.02.2017. – Noteikumi par kravas automašīnu vadīšanas aizliegumiem Eiropā ir diezgan sarežģīti. Kravas automašīnu vadīšanas aizliegumi dažādās valstīs ir noteikti atsevišķos maršrutos, atsevišķiem ceļiem un autoceļu posmiem dažādos gada laikos. Pilnīga pārskatāmība nereti ir neiespējama. Šī iemesla dēļ TimoCom ir izstrādājis pārskatāmu portālu (TimoCom TruckBan, kas ir pieejama 14 valodās), kurā ir atrodama visu Eiropu aptveroša informācija par kravas automašīnu vadīšanas aizliegumiem.

Lai uzreiz saprastu, cik sarežģīts šis jautājums var būt, pietiek tikai ieskatīties Vācijas noteikumos par kravas automašīnu vadīšanas aizliegumiem. Vācijā, piemēram, kravas automašīnu, kuru pilna masa pārsniedz 7,5 tonnas, un kravas automašīnu ar piekabēm dalība satiksmē ir aizliegta svētdienās un svētku dienās no plkst. 00.00 līdz plkst. 22.00. Ir noteikti izņēmumi, taču tikai konkrētu preču pārvadājumiem. Vācijas noteikumu neievērošanas gadījumā tiek piespriests naudas sods 120 eiro apmērā. Sods par pārkāpumu var tikt iekasēts arī no transportlīdzekļa īpašnieka, kuram tādā gadījumā saskaņā ar noteikumu sarakstu ir jāmaksā arī sods 570 eiro apmērā. Vasarā ir spēkā vēl citi noteikumi, kuru dēļ situācija ir vēl sarežģītāka. Vācijā kravas automašīnām, kuru pilna masa pārsniedz 7,5 tonnas, un kravas automašīnām ar piekabēm ir aizliegts braukt pa dažiem autoceļiem un valsts nozīmes autostrādēm no 1. jūlija līdz 31. augustam laikā no plkst. 7.00 līdz plkst. 20.00. 

Vairs nekādu neskaidrību

Ņemot vērā, ka katrā Eiropas valstī ir savi noteikumi par kravas automašīnu vadīšanas aizliegumiem, visiem izsekot ir grūti. Situācija kļūst vēl sarežģītāka, kad atvaļinājumu laikā ir spēkā starptautiska līmeņa autovadīšanas aizliegumi. Eiropas lielākā pārvadātāju platforma apzinās šo sarežģīto situāciju un tāpēc piedāvā bezmaksas portālu TimoCom TruckBan (www.truckban.info), kurā ir atrodama informācija par Eiropā noteiktajiem kravas automašīnu vadīšanas aizliegumiem. Pārvadājumu un loģistikas pakalpojumu sniedzēji jebkad un jebkurā no pieejamajām valodām var ātri atrast informāciju par nedēļas nogalē, vasarā un atvaļinājumu laikā Eiropā noteiktajiem kravas automašīnu vadīšanas aizliegumiem. Atliek tikai norādīt valsti un, ja nepieciešams, datumu, un attiecīgais autovadīšanas aizliegums tiek parādīts skaidri strukturētā veidā. TimoCom TruckBan īpaši varētu ieinteresēt plānotājus un smagsvara preču transportlīdzekļu vadītājus. Portāls ir ļoti noderīgs maršruta plānošanas līdzeklis, un, pateicoties mobilajām ierīcēm pielāgotajam formātam, tas ir noderīgs informācijas avots arī visiem pa Eiropas ceļiem braucošajiem autovadītājiem.

Vairāk informācijas par TimoCom – tīmekļvietnē www.timocom.lv. Apmeklējiet TimoCom TruckBan vietnē www.truckban.info

Lejupielādēt preses relīzi
Uz sākumu